NY BOK: ”Underbara Kålrötter” – Monografin du väntat på är här!

Äntligen är den här! Boken som är en hyllning till kålroten och dess mångfald. Följ med på en lärd resa om kålrotens uppkomst, kulturhistoria, odling, styckning, mångfald och gastronomiska praktik. 

Swede, Schwedische Rübe, chou suédois, le rutabaga… Kålroten uppkom i Sverige och när den spred sig över världen tog den sitt svenska namn med sig på resan. I dag är kålroten en del i såväl det svenska köket som i det ryska, italienska, isländska och amerikanska.

Kålrot är idag en självklar ingrediens på många lyxkrogar och har serverats på Nobelmiddagen. När stjärnkocken Mathias Dahlgren öppnade en nyskapande vegetarisk restaurang på Grand Hotel i Stockholm fick den namn efter kålroten – Rutabaga. 

Några av bokens rubriker: Rotmosets moder, Från Sverige till världen, Delikatess eller nödföda, Så odlas en kålrot, Styckning, Kålrotssorter i Sverige, Kålrotsrecept från Sverige och världen, Kålroten i bild och ton. Vi lovar en gastkramande läsupplevelse!

Beställ boken här!