Paul Svensson

Paul Svensson

Paul Svensson är född 1974 och blev ledamot av Kålrotsakademien 2015. Han har ansvarsområdet Konsumentnära matlagning.

Så här beskriver Paul sig själv:

Jag är kock, pappa och planetvårdare i den ordningen. Jag är sprungen ur en traditionell skånsk kött-, sås- och potatiskultur men har hittat min stig som jag väljer att kalla hållbar njutning. Det innebär ett växtfokuserat och skräporienterat kök och en restaurangdrift med fokus på att höja statusen på de enklaste råvarorna och deras biprodukter till något vackert, sinnligt, gott och njutningsfullt. Mer om min gärning som kock finner du här. Jag driver bl.a. restaurangen på Fotografiska muséet i Stockholm, men är också en flitig föredragshållare, inspiratör och författare och lagar allt som oftast också mat i TV.

Ett bra exempel på en bortglömd och undangömd sådan råvara är just kålroten. Kålrotsakademien symboliserar den nördighet som måste till för att få positiva förändringar och kunskapslyft men också fokus skifte. Därför var det enkelt för mig att tacka ja till att bli ledamot av Kålrotsakademien.