Kålrotsakademien består av 18 ledamöter – 9 kvinnor och 9 män
- Elisabeth Ögren, Västerås (trädgårdsodling)
- Johan Widing, Hörby (äldre svenska husdjursraser)
- Jens Weibull, Helsingborg (odlad mångfald)
- Magnus Westling, Hällefors (sensorik)
- Viktor Vesterberg, Göteborg (fisk)
- Anna K Sjögren, Borgholm (matkommunikation)
- Paulina Rytkönen, Rönninge (drycker)
- Elin Rydström, Stockholm (mjölk)
- Martin Ragnar, Vendelsö (kulturhistoria och berättande)
- Titti Qvarnström, Malmö (kulturlandskapets gastronomi)
- Inger Olausson, Uppsala (trädgårdsodlingens historia)
- Hans Næss, Flen (förädling)
- Ann-Helen Meyer von Bremen, Järlåsa (matpolitik)
- Karin Lidén, Långsele (offentlig gastronomi)
- Matti Viking Leino, Stockholm (kålrot)
- Per Eriksson, Solna (livsmedelslitteraturens källor)
- Katarina Ek-Nilsson, Uppsala (matkulturens språkliga kulturarv)
- Mathias Dahlgren, Värmdö (inkluderande gastronomi)