Anna Lind Lewin

Anna Lind Lewin

Anna Lind Lewin är född 1961 och blev ledamot av Kålrotsakademien 2015. Hon har ansvarsområdet Matkommunikation.

Så här beskriver Anna sig själv:

Jag är en mångsidig kommunikatör med fokus på matfrågor som driver eget företag under namnet Lind Lewin kommunikation. Man skulle kunna säga att allt jag sysslar med på det ena eller andra sättet handlar om mat, vilket också förstärks av en helt matfixerad familj – flera familjemedlemmar är utbildade kockar, en driver restaurang, en jobbar i saluhall, en är hemkunskapslärare, en driver hotell och en studerar lantbruk och hållbarhet.

Mitt eget intresse för mat, äkthet, miljö och hållbarhet går långt tillbaka. Jag ser det som en förmån att få vara med nu när det händer så mycket bra kring mat och råvaror – äntligen. Som Kålrotsakademien och Gastronomiska Samtal, till exempel.

En del av mitt engagemang ger jag utlopp för på egna bloggen www.MrsFood.se, där jag lyfter det som är hållbart, rättvist och jämlikt i matvärlden.

Min bakgrund är att jag har arbetat 15 år som art director på reklambyrå, 5 år som tidningsformgivare och kreativ chef på designbyrå för tidningar och över 10 år som egenföretagare. Jag är utbildad på Beckmans Designhögskola, Poppius Journalistskola och Berghs School of Communication.

De sista 10 åren har jag drivit en skoltävling kallad Barnens Matskola, tagit fram åtta kokböcker, formgivit läromedel för restaurangutbildningar, scoutat och producerat nyheter för Jordbruksverket på Matlandet.se samt stått för kommunikation och design för LRF:s spjutspetsprojekt Exceptionell Råvara. De sista tre åren har jag arbetat mycket med svenska biodlare och har tagit fram plattformen för projektet Svenska Bin.

Food is my religion!