Hans Naess

Hans Naess

Hans Naess är född 1956 och blev ledamot av Kålrotsakademien 2015. Han har ansvarsområdet Förädling.

Så här beskriver Hans sig själv:

Min ambition är att bidra till ett mer hållbart samhälle. Utmaningen är att leva ett rikt och njutningsfullt liv utan att förbruka möjlighet för kommande generationer göra samma val. Jag är övertygad om att mat och gastronomi har avgörande betydelse för att nå det målet.

Jag är utbildad agronom med mark och växtinriktning. I min utbildning fokuserade jag på Alternativ Odling/Ekologisk odling. Efter min examen så blev jag ansvarig för att utveckla en forsknings- och försöksgård i Södermanland. De senaste 20 åren driver jag företag och arbetet i huvudsak med frågor rörande hållbar utveckling. Är verksam i Agroax Ek för, Agrofiness AB och Gastronomiska Samtal.

Vårt levande arv är en fråga som får mig ”lätt upphetsad”. Det rymmer tidigare generationers strävan för ett bättre liv. Det erbjuder möjligheter för framtidens hållbara produktion och konsumtion. Men inte minst så finns det idag, här och nu, möjlighet att ta del av om vi bara ställer rätt fråga och visar vårt intresse. 32 sorters kålrötter erbjuder ett universum av möjligheter och det är bara en början.

Låt oss tillsammans upptäcka och utveckla, men inte för en stund glömma att njuta och ha roligt!